Nazad

Četiri koraka do lojalnog klijenta

Koliko puta ste čuli rečenice “Zadovoljan klijent je najbolja reklama?” ili „Dobra preporuka, uspešan biznis!“ Šta to zapravo znači? Koje strategije poslovanja se kriju iza poznatih fraza?

Bez obzira na to koju marketing strategiju primenjujete, napredak vašeg biznisa zavisiće pre svega od onoga što vaši klijenti kažu o vama. Zadovoljstvo klijenata na prvom mestu zavisi od kvaliteta usluge koju ste pružili, vaše stručnosti i kompetencija. Međutim, nekada ni to nije dovoljno da klijent bude u potpunosti zadovoljan i da opet poželi da posluje sa vama. Faktor „X“ koji će vas izdvojiti u odnosu na konkurenciju predstavlja dodatnu vrednost vaše usluge. 

Brendovi orijentisani ka korisničkom iskustvu, postavljaju klijenta u centar svog biznisa kao ključni faktor razvoja poslovanja. Zadovoljni klijenti razvijaju sentimentalnu vezanost za vaš brend. Uspostavljeno poverenje igra vitalnu ulogu u negovanju vašeg odnosa sa klijentom, a lojalni kupci postaju ambasadori vašeg brenda.

U ovom članku želimo da podelimo naše iskustvo u uspostavljanju odnosa poverenja, negovanju uspešne saradnje i postizanju lojalnosti naših klijenata. 

Koja su to četiri osnovna koraka kojih se pridržavamo?

  • Proaktivni pristup u pružanju usluga

Ne morate čekati da klijent uputi zahtev tek kada mu je dodatna usluga hitno potrebna. Ukoliko pažljivo pratite korisničko iskustvo i potrebe poslovanja vaših klijenata, možete unapred predvideti potencijalna rešenja pre nego što se jave zahtevi.  

  • Pokažite razumevanje

Pružite klijentu personalizvanu uslugu, kao najbolji način da pokažete da brinete o njegovom brendu. Istražite nišu u kojoj vaš klijent posluje, pokažite razumevanje za ciljeve njegovog poslovanja i praktične potrebe.

  • Pitajte klijenta za povratne informacije 

Motivišite klijenta da pronađe svoj interes u pružanju povratnih informacija koje treba da unaprede njegovo korisničko iskustvo. Feedback koji dobijate od klijenata predstavlja najiskrenije odgovore na vaše dileme kada je u pitanju unapređenje poslovanja i razvoj brenda.

  • Pitajte klijenta da definiše svoja očekivanja

Iako pružite kvalitetnu uslugu to ne garantuje da će vaš klijent biti zadovoljan ukoliko u startu niste definisali potrebe vašeg klijenta i postavili ključno pitanje: “Koja su Vaša očekivanja?”

Ukoliko želite da postanete naši klijenti, zakažite besplatne konsultacije na mail: hdd@hdd.rs ili nas kontaktirajte na broj telefona: 069741414.

HDD Computers
HDD Computers
https://hdd.rs
HDD Computers osnovan je 2013. godine sa primarnom delatnošću servisiranja i prodaje kompjuterske opreme. Danas naše usluge objedinjuju širok opseg delovanja u domenu IT podrške i digitalnih rešenja koje uključuju digitalni marketing, brendiranje, web dizajn i web programiranje.